ﺗﻬﻴﻪ ﻭ ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺯﻏﺎﻝ ﻓﻌﺎﻝ ﺍﺯ پوﺳﺖ ﻣﻴﻮﻩﻫﺎ ﻭ ﺧﺎﻙ ﺍﺭﻩ

ﻛﺮﺑﻦ ﻓﻌﺎﻝ ﺷﺪﻩ ﻋﻨﻮﺍﻧﻲ ﺑﺮﺍﻱ گروهی ﺍﺯ ﻛﺮبن های ﻣﺘﺨﻠﺨﻞ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.ﻫﺮ ﻛﺪﺍﻡ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﻮﺳﻴﻠﻪ ﻋﻤﻠﻜﺮﺩ ﻛﺮﺑﻦ ﺑﺎ گازها
ﻳﺎ ﺑﻮﺳﻴﻠﻪ ﻛﺮﺑﻦ ﺩﺍﺭ ﻛﺮﺩﻥ ﻣﻮﺍﺩ ﻛﺮﺑﻨﻲ ﻫﻤﺰﻣﺎﻥ ﺑﺎ ﻋﻤﻠﻜﺮﺩ ﺷﻴﻤﻴﺎﺋﻲ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻣﻲ ﺷﻮﻧﺪ.
ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻛﺮﺑﻦ ﻓﻌﺎﻝ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﺍﻭﻟﻴﻪ گوناگونی ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ، ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﻫﺴﺘﻪ ﻫﺎﻱ ﻣﻴﻮﻩ
)ﻫﻠﻮ، گیلاس، ﺯﺭﺩﺁﻟﻮ ﻭ…(، پوست ﻣﻴﻮﻩ نارگیل ﻭ ﺍﻟﻴﺎﻑ ﺩﺭﺧﺖ ﺁﻥ، پوست گردو، ﺯﻏﺎﻝ ﺳﻨگ، ﺗﻮﺭپ، ﻟﻴگﻨﻴﺖ،
ﺳﺒﻮﺱ ﻳﺎ پوسته ﺑﺮﻧﺞ، ﺧﺎﻙ ﺍﺭﻩ ﻭ ﻛﺮﺑﻴﺪﻫﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﻧﻤﻮﺩ.
ﻓﺮﺁﻳﻨﺪﻫﺎﺋﻲ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻛﺮﺑﻦ ﻓﻌﺎﻝ ﺷﺪﻩ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﺭﺍ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺩﺳﺘﻪ ﺗﻘﺴﻴﻢﻛﺮﺩ:
١-ﻓﻌﺎﻟﺴﺎﺯﻱ ﺣﺮﺍﺭﺗﻲ ﺩﺭ ﺩﻣﺎﻫﺎﻱ ﺑﺎﻻ،
٢-ﻓﻌﺎﻟﺴﺎﺯﻱ ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺍﺳﻴﺪ ﻓﺴﻔﺮﻳﻚ ﻭ ﻛﻠﺮﻳﺪ ﺭﻭﻱ ﻭ گﺎﺯﻫﺎﻱ ﻓﻌﺎﻝ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﺨﺎﺭ ﺁﺏ ﻭ ﺩﻱ
ﺍﻛﺴﻴﺪ ﻛﺮﺑﻦ]١[.
ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻛﺎﺭﺑﺮﺩﻫﺎﻱ گﻮﻧﺎگﻮﻥ ﻛﺮﺑﻦ ﻓﻌﺎﻝ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﺣﺬﻑ ﺑﻮ، ﻣﺰﻩ ﻭ ﺭﻧگ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ گوناگون ﻭ ﺟﺬﺏ گازﻫﺎ ﺩﺭ ﺻﻨﺎﻳﻊ
ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻧﻈﻴﺮ ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻗﻨﺪ، ﺩﺍﺭﻭﺋﻲ، ﺭﻭﻏﻦ ﻛﺸﻲ، ﻧﻔﺖ ﻭ گاﺯ ﻭ ﺗﺼﻔﻴﻪ ﺁﺏ.ﻋﺪﻡ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺍﻳﻦ ﻣﺎﺩﻩ ﺑﺎ ﻛﻴﻔﻴﺖ ﻭ ﺣﺠﻢ
ﻣﻄﻠﻮﺏ ﺩﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﻛﺸﻮﺭ، ﻟﺰﻭﻡ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻛﺮﺑﻦ ﻓﻌﺎﻝ ﺑﺎ ﻛﻴﻔﻴﺖ ﺑﺎﻻ ﻭ ﻗﻴﻤﺖ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻣﺸﺨﺺ ﻣﻲ ﺷﻮﺩ.
ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺳﻌﻲ ﺷﺪﻩ ﺗﺎ ﺑﺎ ﻣﺮﻭﺭﻱ ﻛﺎﻣﻞ ﺑﺮ ﺗﻤﺎﻣﻲ ﺭﻭﺷﻬﺎﻱ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﻛﺮﺑﻦ ﻓﻌﺎﻝ ﺩﺭ ﻣﺮﺍﺟﻊ،ﻳﻚ ﺭﻭﺵ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻮﻟﻴﺪ
ﻛﺮﻳﻦ ﻓﻌﺎﻝ ﺍﺯ پﻮﺳﺖ ﻣﻴﻮﻩ ﻫﺎ)ﺑﺎﺩﺍﻡ، گردو، پرﺗﻘﺎﻝ(ﻭ ﺧﺎﻙ ﺍﺭﻩ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻭ ﺩﺭ ﻛﻮﺭﻩ ﺁﺯﻣﺎﻳﺸگاﻫﻲ، ﻓﺮﺁﻳﻨﺪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺑﺎ
ﺗﻮﺳﻂ گاز ﻃﺒﻴﻌﻲ ﻭ ﺍﻛﺴﻴژﻥ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﺪﻩ ﻭﺗﺴﺘﻬﺎﻱ ﺁﻧﺎﻟﻴﺰ ﺟﺬﺏ ﻍﺩﺍ ﻕﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺑﺨﺎﺭ ﺁﺏ ﻓﻮ)ﻣﺘﻴﻠﻦ ﺑﻠﻮ، ﻳﺪ(ﺑﺮﻭﻱ
ﺍﻳﻦ ﻣﻮﺍﺩ ﺑﻪ ﺭﻭﺵ ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺍﻱ ﺻﻮﺭﺕ گﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *